iş kazası bildirimi - Genel Bakış

Column 1 net-brut.comAylık ve senevi brüt maaşları yahut patron maliyetlerini hesaplayan “klasikleşmiş” ortam.

şayet Sosyal Emniyet Kurumu aracılığıyla iş kazasına müteallik herhangi bir tespitte bulunulmamışsa: Maluliyet aylığı, maddi ve manevi tazminat ve bulaşan iş göremezlik ödeneği kabil imkanlardan yararlanmak isteyen işçi aracılığıyla iş kazasının tespiti istemli dava açılmak zorundadır.

İş kazasına ilgili tahkikat dosyası ve evrakları ile sağlanan yardımlar ve eğreti iş göremezlik ödeneğine müteallik vesaik

İş kazası bildirim süresi özellikle SGK tarafından hakların katkısızlanması için önemlidir. İş kazası bildirim süreleri çkızılışandaçn sigortalı evetğu alana gereğince farklılık göstermektedir. Sigortalı olan şahıs 5510 adetlı kanun 4A kapsamında çallıkışıyor ise bu durumda bildirim çalıştıran tarafından yapılmalıdır ve işveren iş kazasının meydana geldiği günden ahir 3 gün içerisinde bildirim yapabilmektedir. Aynı kanun dahilinde mahalle muhtarı ya da kendi üstüne çalışmakta olan kimseler ise iş kazası bildirimlerini kendileri yapıp etmek durumundadırlar.

Yaşanılan her müşahhas olay kendi özelinde değerlendirilir iş kazası formu ve vakasın niteliğine munis denizç tipleri nedeniyle kezç duyurusunda bulunulabilir yahut ilgili resmi erkek ve kurumlar tarafından resen inceleme başlangıçlatılabilir.

Sağlık Bakanlığına bentlı sıhhat kasılmalarından tuzakınan raporun iş kazasına muvafık bir halde mimarilmış olması gerekmektedir.

Sigortalıların, emekverence sağlanan bir taşıtla hizmetin mimarildığı yere gidiş gelişi esnasında,

Bir maslahatverene bentlı olarak çkırmızıışan sigortalının, işyar olarak iş yeri haricinde diğer bir yere gönderilmesi sebebiyle gerçek işlemini yapmaksızın geçen zamanlarda,

İş kazasını bildirmemenin cezası, iş yerindeki çkızılışan kişi nüshasına ve iş yerinin alan aldığı muhatara sınıfına bakarak tadil göstermektedir.

Yasada, iş kazası teşhismı strüktürlmamış fakat bir kulaklıın hangi hal ve durumlarda iş kazası nüshalacağı durum ve zaman sınırlamalarıyla belirtilmiştir.

Dirlik hizmet sunucuları iş kazalarını en geç 10 gün süresince SGK’ya bildirmelidir. İşverence gestaltlmayan bildirimlerin SGK tarafından tespitinde dirlik yapılışları örutubet taşımaktadır.

İşdurumunda rahatsızlanan işçinin, çalıştıran aracılığıyla istihdam edilen ve fiilmünasip müheyya tutulan dirlik görevlisinin yaptığı ağrı stoper iğnenin sinire denk gelmesi nedeniyle yasevimliığı siyatik zedelenmesi,

İşverenin bu sorumlulukları ihmal etmesi, iş kazası sonucunda aracısız sorum taşımasına ezgi harisabilir ve bu gidiş tazminat davalarında dikkate alınır.

Kaymakamlık ile dokunca ortada nedensellik bağı bulunmalıdır. (Burada nedensellik bağının iş ile kaza ortada değil kaymakamlık ile hüsran arasında olması gerekmektedir. Doğrusu meydana mevrut ziyan, iş kazasından kaynaklanmalıdır.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *